Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
27/06/2022 22:29|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 316 |
|

RTV KIM, Radio Goraždevac, 27.06.2022. - Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.

Danas nakon hapšenja Milorada Đokovića u Vitomirici, policija Kosova došla je u velikom broju, zajedno sa Đokovićem u Goraždevac gde je blokirala centar i izvršila pretres PO Opštine Peć.

Prilikom hapšenja Đokovića pretučen je Luka Zlatičanin iz Goraždevca koji tvrdi da je nekoliko puta udaren od strane policajca.

O ovom dešavanju obratio se i predsednik Privremenog Organa Opštine Peć, Miloš Dimitrijević.

„U prostorijama smo bili kao i svakog dana na radnoj obavezi. Posle dva sata kad je Đoković otišao kući, uhapsili su ga. Sad su došli, pretresli naše prostorije, uzeli su neke papire i računar da provere šta se nalazi u njemu. Nažalost, ovim dešavanjima vrši se pritisak na nas, predstavnike srpske zajednice. Ovo je četvrti ili peti put da nam upadaju u prostorije i da ništa ne nađu. Policija je razbila vrata i htela da razbij metalni ormar u kome su sve rasturili“, rekao je Dimitrijvić.

Prilikom hapšenja Đokovića pretučen je Luka Zlatičanin iz Goraždevca koji tvrdi da je nekoliko puta udaren od strane policajca.

„Prilikom hapšenja Milorada Đokovića, ja sam kolima došao u dvorište gde me je jedan policajac sačekao i pitao šta ćeš ovde. Kada sam ja počeo a pričam on me je udario u predelu glave. Kada sam rekao Miciju (Miloradu) drži se i ovo će da prođe on me je još jednom udario. Nakon toga bio sam priveden u stanicu policije u Vitomirici“, kazao je Zlatičanin.

Zlatičaninu je tom prilikom uručena kazna u vrednosti od 300 evra, iako je njegov auto bio parkiran u dvorištu. Kako navodi Zlatičanin, nisu mu uradili alkotest, a nakon nekoliko udaraca nisu želeli da mu pruže potrebnu medicinsku pomoć. Vozačka dozvola oduzeta mu je na devet meseci.

Sa druge strane, iz kosovske policije nisu želeli da komentarišu ove tvrdnje, već su samo naveli da je Zlatičanin bio u alkoholisanom stanju.


Komentari posetilaca