Završena operacija Kosovske policije u Mitrovici
29/09/2023 10:08|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 115 |
|

Radio Kontakt plus, Kosovo onlajn, Kim, 29.09.2023. - Operacija Kosovske policije u severnom delu Mitrovice je završena, javlja reporterka Kontrakt Plus radija sa lica mesta. Kosovska policija se povukla, ulica pred restoranom Grey je odblokirana.

Kako javlja reporter Kosovo onlajn, specijalci su zaplenili su dva automobila marke "mercedes" i jedan kvad.

07.40 - U ovim trenucima Kosovska policija izvodi operaciju na bar jednoj lokaciji u severnom delu Kosovske Mitrovice, te u Zvečanu i Zubinom Potoku.

Policija se nalazi pred stambenim objektom koja se povezuje sa potrepdsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, a u kojem se nalazi i restoran Grey.

Najmanje pet oklopna vozila Kosovske policije nalazi se ispred restorana i stambenog objekta, ulica za osabraćaj jeste blokirana, ali ne i za pešake. Dva specijalca su na ulazu u ulicu. Više vozila EULEX-a nalazi se u blizini ovog rejona.

Ulica u kojoj je policija inače vodi ka dečijem vrtiću i osnovnoj školi i deca u ovim trenucima su na putu ka školi.

Kako saznaje Radio Kontakt plus sa lica mesta, pretres je izveden i u kotlarnici i vešeraju u mitrovičkom KBC-u, koji je u međuvremenu i završen.

„U toku je policijska operacija u vezi sa poslednjih događaja u Banjskoj, za sad nema uhapšenih“ – rekao je vršilac dužnosti komandira Kosovske policije za region sever Veton Eljšani, potvrđujući da se operacije izvode u severnom delu Mitrovice, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Kosovska policija saopštila je da će tokom današnjeg dana izvršiti pretres na pet lokacija u opštinama na severu Kosova, a u vezi sa događajem od nedelje 24. septembra u Banjskoj.

Elek: Specijalci u bolnici, vrše pretres

"U Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici jutros je došlo do nasilnog upada od strane specijalnih jedinica Kosovske policije", potvrdio je za Kosovo onlajn direktor te ustanove dr Zlatan Elek.

Elek kaže da su specijalci Kosovske policije još uvek u bolnici i da vrše pretres, što izaziva uznemirenost kod zaposlenih ali i kod pacijenata.

"Vrše pretres vešernice i određenih kancelarija na ulazu u bolnicu. Bez ikakvog znanja uprave bolnice i menadžmenta bolnce, dr Dragiša Milović i ja kao direktor, upostavili smo kontak sa njima, rekli su nam da imaju nalog od Suda za pretres.Još se nalaze u bolničkom krugu, veliko je uznemirenje kod pacijenata i zaposlenih", navodi Elek.

 

 


Komentari posetilaca