Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
19/10/2021 15:18|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 246 |
|

RTV KIM, 19.10.2021. - Zoran Đorđević, kome je u martu srušena kuća, još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti da počnu gradnju nove. Zoranova briga je sada kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.

Uslovi u kojima trenutno živi Zoran sa svojom suprugom Vesnom su veoma loši. Letnja kuhinja u kojoj su popucali zidovi, krov koji prokišnjava, bez dovoljno nameštaja i kupatila nije adekvatna za stanovanje ovo dvoje starijih i bolesnih meštana Gračanice.

Kuća u kojoj su prethodno živeli je srušena, a predsednik PO Prištine Ljubinko Karadćić i tadašnji predsednik PO Suva Reka Branimir Stojanović su obećali da će pomoći da se izgradi nova. Obećanja su stizala i od Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a Zorana su posećivali i predstavnici Opštine Gračanica i Ministarstva za zajendice i povratak. I još uvek ništa.

„Ne znam šta će da bude, evo sad idem kod Bibija, kod moga predsednika (Ljubinka Karadžića, predsednika Privremenog organa opštine Priština). Ja sam njihov radnik 44 godine i idem kod njega da vidim šta će da mi kaže, pa da idem i kod Ljilje (Šubarić) najzad“, kaže Zoran za RTV Kim.

Na pitanje kako će dočekati zimu u trošnoj kući koja prokišnjava, Zoran odgovara: „Šta da radimo!? Drva smo obezbedili, ali prokišnjava, pritisnuće nas krov koji je propao. I dalje spavam na klupi. Nema ni prostorija, nema ništa“, objašnjava Zoran.

Đorđević kaže da je nedavno poslao pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem traži pomoć.

„Poslao sam i sliike gde se vide ruševine, sve ono što je bilo, sve sam poslao ali nema da mi odgovori. Išao bih do njega, ali kako kad imam bolesnu ženu, ona je invalid, a i ja sam oboleo“.

Nakon reportaže o porodici Đorđević koju je RTV Kim objavila krajem avgusta, oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističući da se Zoran nalazi na spisku prioriteta za dodelu građevinskog materijala i da će isporuka uskoro biti realizovana.

Od tada je prošlo gotovo dva meseca, a Zoran nije dobio obećani materijal.


Komentari posetilaca