Zvanično potvrđeno, Nenad Rašić novi je ministar – Kurti čestitao
01/12/2022 10:46|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 549 |
|

Medija centar Čaglavica, 01.12.2022. - Vlada Kosova saopštila je da je premijer Kosova Aljbin Kurti, imenovao  danas  Nenad Rašića za  ministra  za zajednice i povratak u Vladi Kosova.

“Premijer Kurti čestitao je Rašiću   na novoj  institucionalnoj  dužnosti i odgovornosti u Republici Kosovo”, navodi se u saopštenju press službe Vlade Kosova.

Sat vremena pre zvaničnog  saopštenja Vlade, vest da je Rašić imenovan za ministra za zajednice i povratak objavio je Medija centar u Čaglavici.

Mesto ministra za zajednice i povratak bilo je upražnjeno skoro mesec dana, od kada je bivši ministar Goran Rakić podneo ostavku.

Nenad Rašić živi u Dobrotinu kod Lipljana, presednik je Progresivne demokratske stranke, bio je i član visoki  funkcionalne Samostalne liberalne stranke od njenog osnivanja 2006. godine, pa sve do 2012. godine kada je napustio ovu partiju. Bio je ministar za Rad i socijalnu zaštitu, od 2008. do 2014. godine u vladi Hašima Tačija. Bio je i poslanik u Skupštini Kosova.  Diplomirani je ekonomista, a pored maternjeg srpskog, govori i engleski i albanski  jezik.

Rašić je nadavno oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja. Specijalno tužilaštvo Kosova teretilo ga je da je u vreme dok je bio ministar za Rad i socijalnu zaštitu „prekoračio svoje nadležnosti i omogućio drugim licima materijalne koristi”.


Komentari posetilaca