’’Objavite sve troškove u energetskom sektoru od oktobra 2021.’’
22/01/2022 14:25|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 752 |
|

KosovaPress, RTV KIM, 22.01.2022. - Bivši premijer i lider Alijanse za budućnost Kosova (AAK), Ramuš Haradinaj je pozvao Kurtijevu vladu da objavi sve troškove koji su napravljeni u energetskom sektoru od 1. oktobra prošle godine.

Haradinaj je u objavi na društvenim mrežama naveo da je neshvatljiva magla koju je Vlada Kosova napravila u vezi sa strujom i finansijskim transakcijama oko nje.

 

"Vlada treba da objavi sve troškove koji su napravljeni u energetskom sektoru od 1. oktobra 2021. godine. Pod ovim ne mislimo samo na budžetska izdvajanja, već na svu energiju koju je KESCO/KOSTT, ili bilo koji mehanizam, kupio za Kosovo, kao i sve ugovore koji su sklopljeni. Takođe, od posebnog je značaja objavljivanje naziva kompanija od kojih je struja kupljena, kao i metodologije ugovaranja poslova. Neka se kotlovima, filterima i lopatama bave oni koji žele time da se bave, ali građane Kosova to ne interesuje. Hoćemo odgovornost za javni novac“, napisao je Haradinaj koji je aludirao na nedavno obraćanje Aljbina Kurtija u kosovskom parlamentu.

 

Inače, zbog očekivane promene cena električne energije na Kosovu, za kraj januara je Socijaldemokratska partija zakazala proteste u Prištini, a mogućnost takvog iskazivanja nezadovoljstva građana nije odbacio ni Demokratski savez Kosova

 

Vlada Kosova našla se na udaru talasa kritika i nezadovoljstva, najpre zbog restrikcija struje, a potom i zbog podrške predlogu koji je Regulatorno telo za električnu energiju (RUE) sačinilo u vezi sa novim tarifama.

 

 


Komentari posetilaca