“Kultura u doba korone” – program aktvnosti za sledeću nedelju
29/03/2020 18:08|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1366 |
|

Čaglavica, 29.03.2020. - Dom kulture „Gračanica“ je za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vanredno stanje izazvano epidemijom virusa Korona pripremio program kulturnih sadržaja.

Za ponedeljak 30. mart,  posetiocima stranice  - Dom kultura „Gračanica“, pripremljen je snimak kultnog ansambla „Renesans“ koji 50 godina izvodi našu ranu muziku.  Preko stranice Doma kulture obratiće se Darko Karajić, umetnički direktor festivala srednjovekovne muzike Medimus.

S obirom da je utorak dan koji je posvećen sikarsvu i umetnposti, 31.marta će se odati počast velikom slikaru Zoranu Furunoviću. Uživo na Fejsbuk stranici Doma kulture emitovaće se razgovor o njemu koji će voditi njegova učenica slikarka Maja Todić i istoričar Nebojša Jevtić, a preko linka će se uključivati prijatelji i saradnici.

U sredu će se emitovati dečja predstavu „Nasmejani snovi“ koja govori o tinejdžeru Trapavku koji je nesrećno zaljubljen u jednu devojku koja voli drugog. Tako sav nesrećan pokušava da osvoji srce svoje drage. Predstava govori o ljubavi i snovima koji se mogu ostvariti samo ukoliko u njih verujemo. Preko linka će se posetiocima fejsbuk stranice Doma kulture obratiti i reditelj predstave Boško Boškov.

Četvrtak je rezervisan za premijere najnovijih filmskih ostvarenja, ali usled zabrane okupljanja to trenutno nije moguće organizovati. Iz Doma kulture “Gračanica” poručuju da će preporuke kada je ta grana umetnosti u pitanju zainteresovani dobiti od režisera Milutina Petrovića, autora knjige “52 idealna filmska vikenda“.

Petkom, na Fejsbuk stranici Doma kulture u Gračanici, zainteresovani mogu uživati u književnom i tribinskom program. U petak, 3.aprila će se emitovati tribina  „Pandemija u istoriji“. Učesnici će biti istoričari Jovan Aleksić i Aleksandar Gudžić i  govoriće o epidemijama koje su kroz istoriju, ne samo sejale smrt, već i u velikoj meri uticale na njene tokove i identitet ljudi

 


Komentari posetilaca