“Sporazum”: Rešenje odnosa Beograda i Prištine je dug proces
02/10/2019 14:17|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1593 |
|


Sporazoom, 02.10.2019. - "Dijalog je već duže vreme u blokadi i da je teško očekivati pomak sa kosovske strane u njegovom nastavku i nakon formiranja nove vlade”, rekao je glavni i odgovorni urednik Koha ditore Agron Bajrami u novom izdanju emisije "Sporazum", dok analitičar Beljulj Bećaj smatra da nastavak dijaloga zavisi od “promene aktera koji će biti učesnici u njemu“.

Bećaj navodi da će proces nastavka dijaloga Beograda i Prištine biti mnogo složeniji nego što je bio do sada.

“Kada dijalog postaje kompleksniji i složeniji, on postaje i odgovorniji jer ne zavisi sve od jednog čoveka, već zavisi od čitavog jednog mehanizma koji, za razliku od pređašnjeg, toka ima mogućnost da bude transparentniji”, rekao je Bećaj u emisiji “Sporazum”.

“Nastavak dijaloga i rešenje odnosa Beograda i Prištine je dug proces”, zaključio je Agron Bajrami i dodao:

“Proćiće godine, nije realno za očekivati da će tokom sledećeg mandata kosovske vlade, ili tokom mandata Trampa ili Vučića rešiti problem dijaloga”.

Osim o dijalogu Beograda i Prištine gosti novog “Sporazuma” govorili su i o predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i očekivanjima albanske i srpske zajednice.

Novo izdanje emisije “Sporazum” na programu je večeras od 21 čas na kanalima TV Mir, TV Puls, TV Herc, TV Kim i TV Mitrovica.

 


Komentari posetilaca