„Da li je Goran Rakić predsednik Srpske liste ili Novosadske liste“
22/06/2023 14:27|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 304 |
|

N1, Beta, 22.06.2023. - Skupština Srbije nastavila je rad, a jedno od pitanja za ministra policije Bratislava Gašića bilo je da li je predsednik Srpske liste Goran Rakić promenio prebivalište i sada živi u Novom Sadu.

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković rekao je da je nemoralno ako Rakić ima prebivalište u Novom Sadu, a da „zabrinjava što su sa njim u Novi Sad došli da žive i Zvonko Veselinović i Milan Radoičić“.

„Da li je on predsednik Srpske liste ili Novosadske liste. Da li je izmestio sebe i svoju porodicu u Novi Sad, a ljude ostavio na milost i nemilost Kurtiju“, upitao je Novaković.

On je upitao Ministarstvo unutrašnjih poslova da li postoje „krvni delikti kao odeljenje policije“ u Novom Sadu, uz ocenu da je taj grad postao „grad nerešenih ubistava“.

„Imali smo četiri nerešena ubistva u godinama koje su ostale iza nas. To je sramotno. Dokle će Novi Sad biti mesto nerešenih ubistava“, upitao je Novaković.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović pitao je Vladu kada će biti održana posebna sednica Skupštine Srbije na temu situacije na severu Kosova, kada će Srbija zatražiti hitno zasedanje Saveta bezbednosti UN, šta je Ministarstvo spoljnih poslova uradilo na međunarodnom nivou i da li se diplomatskim putem traži pomoć oko uhapšenih Srba na Kosovu.

„Da li vam je poznato da je politička partija Srpska lista registrovana u Prištini u skladu sa Zakonom o opštim izborima Republike Kosovo, čime je priznala nezavisnost Kosova i više ne može da predstavlja Srbe na Kosovu i Metohiji već treba da se izaberu novi predstavnici za buduće pregovore“, rekao je Obradović.

Sednici na kojoj se raspravlja o zahtevu za smenom ministra policije Bratislava Gašića nastavljena je a prisustvuju premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar Gašić.

 


Komentari posetilaca