„Srpski opstanak prerasta u političku partiju Srpska demokratija“
06/11/2023 10:48|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 279 |
|

Kim, 06.11.2023. - Sinoć je održana osnivačka skupština Srpske demokratije, nove političke partije kosovskih Srba. Partiju predvodi Aleksandar Arsenijević, dosadašnji lider GI Srpski opstanak. „Uz podršku naroda, odlučili smo da zbijemo redove i izborimo se za život dostojan čoveka. Ovo je početak beskompromisne borbe za ljudska, politička, socijalna i ekonomska prava građanki i građana“, saopštila je Srpska demokratija.

Na osnivačkoj skupštini za predsednika političke partije izabran je Aleksandar Arsenijević, članovi predsedništva su Ivan Orlović, Valentina Đerković, Marinko Anđelković i Stefan Valjković.

„U narednim danima očekujemo pozitivan odgovor Centralne izborne komisije i ozvaničenje političke partije Srpska demokratija“, navedeno je.

Obavestili su da ovim činom Građanska inicijativa Srpski opstanak prerasta u političku partiju Srpska demokratija. Samim tim, GI Srpski opstanak prestaje da postoji.

„Pozivamo građanke i građane da nam se pridruže u beskompromisnoj borbi za goli opstanak i boljitak životnih uslova u srpskim sredinama“, zaključuje se u saopštenju.


Komentari posetilaca